Zoek
Sluit dit zoekvak.

Herdenkingsbijeenkomst Ransdorp

Auteur foto

Op 4 mei om 19.15 tot 20:30 uur was in de voormalige kerk van Ransdorp de jaarlijkse 4 mei herdenking Landelijk Noord/Ransdorp met muziek van de Waterlandseharmonie.

herdenken

Herdenkingsbijeenkomst Ransdorp

Op 4 mei om 19.15 was in de voormalige kerk van Ransdorp de jaarlijkse 4 mei herdenking Landelijk Noord/Ransdorp.

Zoals vele mannen werd Ransdorper Kees Schotanus opgeroepen voor de Arbeitseinsatz en op transport gezet.

Dit jaar zou hij 100 jaar zijn geworden: de oom naar wie Kees Schotanus (72) werd vernoemd. Maar door de Tweede Wereldoorlog liep het leven van de ome Kees van de Liergouw helaas anders. Zoals bijna een half miljoen Nederlandse mannen werd de Ransdorper in mei 1943 opgeroepen voor de Arbeitseinsatz en op transport gezet naar Duitsland. Hij schreef zijn ouders meer dan zestig brieven over die periode waarin hij dwangarbeid verrichtte. Zijn neef, die opgroeide in Ransdorp, houdt het verhaal van zijn oom Kees Schotanus in ere.

Wees welkom op 4 mei om 19.15 uur in de kerk van Ransdorp voor een interview van Maartje Duin met Kees Schotanus. Er is muziek van de Waterlandse Harmonie en gelegenheid tot het stellen van vragen.

Het thema voor 4 en 5 mei 2024 is Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid. 

4 MEI 2024
19:15 — 20:30
Ransdorp
Dorpsweg Ransdorp 55
Amsterdam

 

Het 4 mei comité in Ransdorp bestaat uit Ine de Haas, Marjan van Oostrom en Maartje Duin.

Meer informatie: 

Terugblik concertagenda

4 mei herdenking Kop Java-eiland

De Waterlandse harmonie zal ook dit jaar de herdenkingsbijeenkomst, ter nagedachtenis aan de personeelsleden van de Stoomvaart Maatschappij Nederland bij het oorlogsmonument ‘Zeeman op de uitkijk”, op de kop van het Java-eiland, muzikaal omlijsten. 4 mei, 10:30 aanvang tot 11:15 uur.

Lees meer »
Picture of Waterlandse Harmonie in de media
Waterlandse Harmonie in de media

Nieuwsartikelen met de Waterlandse

waterlandse harmonie radio signaal
Waterlandse Harmonie op Radio Signaal

De dirigent Thomas Geerts en voorzitter, Irene Postma, van de Waterlandse harmonie waren bij Radio Signaal in Amsterdam te gast en spraken onder andere over de bijzondere activiteiten en optredens van de harmonie en de hoorndag.

Dag van de Hoorn
De dag van de Hoorn

Op zondag 21 januari 2024 organiseerde de Waterlandse Harmonie de Dag van de Hoorn met workshops van Jasper de Waal, Liz Hunfeld-Chell en Mees Vos. Ook kon men zich opgeven voor een ’tuinslanghoornworkshop’.