Zoek
Sluit dit zoekvak.

Willem Breuker Concert

Auteur foto

Op zondag 25 september 2022 speelde de Waterlandse Harmonie een Willem Breuker concert. De Waterlandse Harmonie speelde een aantal Willem Breuker stukken die voor dit concert speciaal voor ons orkest zijn bewerkt. Het concert was buiten op het Waterlandplein in Amsterdam, gratis entree!

Willem Breuker Concert Waterlandse harmonie

Willem Breuker Concert

Op zondag 25 september 2022 speelde de Waterlandse Harmonie een Willem Breuker concert.

Eén van die andere unieke personen was Willem Breuker (1944-2010). Hij werd gezien als het enfant terrible van de Nederlandse muziek. Een geuzennaam die hij te danken had aan zijn volstrekt eigenzinnige en unieke ideeën. Hij wordt gezien als de peetvader van de geïmproviseerde muziek in Nederland, maar zijn liefde was groot voor alle soorten muziek: jazz, klassiek, avant-garde, smartlappen, opera, theater en filmmuziek.

Meer dan 50 jaar was Breuker actief in de muziek. Hij componeerde, arrangeerde en organiseerde, hij was bestuurder en had een eigen platenmaatschappij. Breuker schreef meer dan 500 composities, voor zijn eigen Kollektief, maar ook voor symfonieorkesten, voor cabaretier Freek de Jonge, voor de opera, voor film en theater. En ook voor Harmonieorkest!

De Waterlandse Harmonie speelde een aantal stukken die voor dit concert speciaal voor ons orkest zijn bewerkt. Buiten op het Waterlandplein, gratis entree!

Concertdatum:

25 september

bandleider: Thomas Geerts – trompet
special guests:
Bernard Hunnekink – trombone
Andy Bruce (ovb) – trombone
Ada Rave – tenorsax
Onno Govaerts – drums
Kees van Schijndel – bas

adres: Waterlandplein t/o de OBA- 1024 NB – Amsterdam

met dank aan: AFK, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, de erven Breuker,
Bernard Hunnekink, Luc Ex, Saskia Mees, Huis van de Wijk Waterlandplein

Terugblik concertagenda

4 mei herdenking Kop Java-eiland

De Waterlandse harmonie zal ook dit jaar de herdenkingsbijeenkomst, ter nagedachtenis aan de personeelsleden van de Stoomvaart Maatschappij Nederland bij het oorlogsmonument ‘Zeeman op de uitkijk”, op de kop van het Java-eiland, muzikaal omlijsten. 4 mei, 10:30 aanvang tot 11:15 uur.

Lees meer »
Picture of Waterlandse Harmonie in de media
Waterlandse Harmonie in de media

Nieuwsartikelen met de Waterlandse

waterlandse harmonie radio signaal
Waterlandse Harmonie op Radio Signaal

De dirigent Thomas Geerts en voorzitter, Irene Postma, van de Waterlandse harmonie waren bij Radio Signaal in Amsterdam te gast en spraken onder andere over de bijzondere activiteiten en optredens van de harmonie en de hoorndag.

Dag van de Hoorn
De dag van de Hoorn

Op zondag 21 januari 2024 organiseerde de Waterlandse Harmonie de Dag van de Hoorn met workshops van Jasper de Waal, Liz Hunfeld-Chell en Mees Vos. Ook kon men zich opgeven voor een ’tuinslanghoornworkshop’.