Zoek
Sluit dit zoekvak.

Herdenkingsbijeenkomst Ransdorp

Auteur foto

Op 4 mei zal de Waterlandse harmonie de 4 mei herdenking muzikaal omlijsten in de voormalige kerk in Ransdorp, aanvang vanaf 19:30. De kerk is open vanaf 19:00 uur.

Herdenkingsbijeenkomst Ransdorp

4 mei 2023 te Ransdorp

Op 4 mei om 19.30 is in de voormalige kerk van Ransdorp de jaarlijkse 4 mei herdenking Landelijk Noord/Ransdorp.

Nederland herdenkt op 4 mei alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn burgers en militairen die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Het nationale jaarthema is dit jaar “leven met oorlog”. Voor dit thema is gekozen om stil te staan bij wat de impact is van oorlog op individuen, families en op de samenleving.

Isja Feenstra, inwoonster van Ransdorp, heeft haar kinderjaren doorgebracht in een Jappenkamp op Java. Zij vertelt op de herdenkingsbijeenkomst in Ransdorp haar verhaal en wat voor invloed dit heeft gehad op haar leven.

Om 20.00 uur wordt, net zoals in de rest van Nederland, 2 minuten stilte in acht genomen.

De herdenking wordt muzikaal omlijst door de Waterlandse Harmonie.

Lokatie. : Voormalige Kerk Dorpsweg te Ransdorp

Kerk is open : 19.00 uur

Aanvang : 19.30 uur

Duur : 60 minuten

Na afloop is er gelegenheid om, onder het genot van een kopje koffie/thee, na te praten.

4 mei comité Landelijk Noord/Ransdorp

Terugblik concertagenda

4 mei herdenking Kop Java-eiland

De Waterlandse harmonie zal ook dit jaar de herdenkingsbijeenkomst, ter nagedachtenis aan de personeelsleden van de Stoomvaart Maatschappij Nederland bij het oorlogsmonument ‘Zeeman op de uitkijk”, op de kop van het Java-eiland, muzikaal omlijsten. 4 mei, 10:30 aanvang tot 11:15 uur.

Lees meer »
Picture of Waterlandse Harmonie in de media
Waterlandse Harmonie in de media

Nieuwsartikelen met de Waterlandse

waterlandse harmonie radio signaal
Waterlandse Harmonie op Radio Signaal

De dirigent Thomas Geerts en voorzitter, Irene Postma, van de Waterlandse harmonie waren bij Radio Signaal in Amsterdam te gast en spraken onder andere over de bijzondere activiteiten en optredens van de harmonie en de hoorndag.

Dag van de Hoorn
De dag van de Hoorn

Op zondag 21 januari 2024 organiseerde de Waterlandse Harmonie de Dag van de Hoorn met workshops van Jasper de Waal, Liz Hunfeld-Chell en Mees Vos. Ook kon men zich opgeven voor een ’tuinslanghoornworkshop’.